Fifty-One Nederland Fifty-One Nederland
Menu top
Menu bottom
Nederland

Agenda


Alleen leden kunnen de agenda raadplegen.

Wie zijn wij

Fifty-One International dankt zijn oorsprong aan de wens van een aantal leden van de Round Table Belgiƫ, die deze serviceclub moesten verlaten wegens het bereiken van de leeftijdsgrens van 40 jaar en die de vriendschap en het gemeenschappelijk ideaal van een serviceclub wilden behouden.

Daarom besloten zij in 1966 in Waterloo een nieuwe onafhankelijke serviceclub op te richten die een plaats tussen de traditionele organisaties zou veroveren.
Fifty-One is dan ook de eerste en (nog) enige serviceclub die ontstaan is op het Europese vasteland. Het internationale hoofdkwartier is gevestigd in Anderlecht bij Brussel.
Om de nieuwe beweging haar eigen dynamiek te geven werd voor een formule gekozen die voor een deel in de naam Fifty-One zichtbaar is:
  • De gemiddelde leeftijd van de leden in een club zal bij voorkeur onder 51 jaar blijven waarmee een voortdurende verjonging wordt nagestreefd.
  • Het aantal leden per club wordt tot 51 beperkt.

Fifty-One International

Fifty-One wilde ook internationaal gaan omdat mensen van goede wil overal in de wereld gevonden worden, bij alle volkeren en rassen, want vriendschap kent geen grenzen. Zonder ideologische of politieke overwegingen streeft Fifty-One naar een betere verstandhouding tussen mensen middels een gemeenschappelijk ideaal. Fifty-One is een club voor vrouwen en mannen die openstaan voor eerlijke vriendschap en een hoog moreel besef hebben.

Onze beweging bestaat uit:

Fifty-One clubs Men
De oorsprong van de organisatie.

Fifty-One clubs Ladies
In 1983 hebben wij deze 51-tak opgericht, die sindsdien een snelle groei heeft doorgemaakt.

Fifty-One clubs Mixtes
Sinds 2008 zijn er ook clubs waarin mannen en vrouwen gezamenlijk onze doelstellingen nastreven.

Fifty-One clubs Juniors
In 1989 werd de eerste Juniorenclub opgericht, toegankelijk voor jonge mensen van 18 tot 32 jaar.

HOME