Club -s-Hertogenbosch Fifty-One Nederland
Menu top
Menu bottom
's-Hertogenbosch

Agenda


Alleen leden kunnen de agenda raadplegen.

Fanion 's-Hertogenbosch

Welkom bij club 's-Hertogenbosch

Silhouet Den Bosch

PubQuiz Fifty-One 's-Hertogenbosch 3e editie!

Op zaterdag 3 november 2018 organiseren we voor het 3e achtereenvolgende jaar ‘ De Fifty-One Pubquiz’ in Herberg De Gouden Leeuw, Hoogstraat 36 in Berlicum. De inschrijfkosten per team bedragen ook dit jaar weer € 100,--. Teams van 3-5 deelnemers melden zich aan door een e-mail te sturen naar Frank van Litsenburg, penningmeester.

De opbrengst komt volledig ten goede aan Zorgboerderij Oosterhoeve in 's-Hertogenbosch. De Kinderboerderij is educatief én een feest voor kinderen met diverse dieren, bezienswaardigheden en activiteiten. Maar Oosterhoeve biedt ook een beschutte werkplaats voor mensen met een tijdelijke of blijvende beperking. Die mensen kunnen zich onder deskundige begeleiding in hun eigen tempo en op hun eigen niveau ontplooien. De Oosterhoeve ontvangt vanuit de gemeente een subsidie voor het dekken van de kosten van voer en hooi voor de dieren. Alle andere kosten moeten worden gedekt via acties en donaties. Daar zetten wij ons graag voor in; ook omdat dit doel goed aansluit bij ‘Rechten van het Kind’, dat Fifty-One International heeft gekozen als internationaal thema.

Het is die avond binnenlopen vanaf 19.00 uur. Gestart wordt om 20.00 uur en de pubquiz zal rond 23.00 uur afgelopen zijn met aansluitend alle ruimte voor een gezellige nazit.

De pubquiz staat ook dit jaar weer onder de enthousiasmerende leiding van Bart Eigeman, oud-wethouder van ’s-Hertogenbosch, en nauw betrokken bij tal van sociaal-maatschappelijke initiatieven in stad en regio.

Nog nooit deelgenomen aan een pubquiz? Dit is je kans. Stel zelf een team samen van familie, vrienden en bekenden en schrijf je in. Een pubquizteam bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 leden. Je meldt je team aan door een email te sturen naar info@litsenburg.nl, penningmeester van Fifty-One. Daarbij geef je aan onder welke ludieke teamnaam je deelneemt, inclusief de namen van je teamspelers. Deze pubquiz wordt gespeeld in 8 ronden met elk 10 vragen. De vragen gaan over uiteenlopende onderwerpen als sport, geschiedenis, muziek, wetenschap, actualiteit, geografie, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij. Een inspirerende uitdaging waarbij gezelligheid voorop staat.


Historie

Club 's-Hertogenbosch had in juni 1982 haar eerste officiële vergadering. De stichtende 4 leden waren afkomstig van club Breda, die dan ook als peetclub te boek staat. Het gezelschap breidde zich gestaag uit, zodat op 1 juni 1985 afdeling 's-Hertogenbosch formeel kon toetreden tot de wereldorganisatie Fifty-One ...

Lees verder


Diensten aan de Gemeenschap

Naast de club 's-Hertogenbosch is destijds een afzonderlijke "Stichting Culturele en Maatschappelijke Projecten" in het leven geroepen in relatie met de Dienst aan de Gemeenschap. In de loop der jaren zijn vele projecten in binnen- en buitenland gerealiseerd, dank zij de actieve inzet van de leden. Er waren vele donaties ...

Lees verder